18.02.2024 г., 18:30 ч.  

Едно небе в очите ти ще слезне 

  Поезия » Гражданска
228 3 2

На хвърлей е  небето, хвърлей само
и гарваните черни са си същите.
Бесилото извива черно рамо,
опушени и посивели къщите,

 

те помнят онзи кобен февруари,
и вятърът в клонаците разплакан е.
Не пеят за душата ти тропари,
но свят си за Родината си, Дяконе.

 

Преглъщам ги словата - безполезни
не падам ничком в храмовете, църквите.
Едно небе в очите ти ще слезне,
че си в сърцата ни, а не сред мъртвите...

 

 

 

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??