1.09.2013 г., 13:45 ч.

Едно проходило котаче 

  Поезия » Друга
355 0 0

Едва проходило котаче

Едно едва проходило котаче,
е хвърлено във двора без закрила...
... Неискано от никого отроче,
да мяучи само има сила!

То скрито хвърлено у нас на двора,
със злоба може би и груба сила...
О, питам се, какви са тези хора,
към животинчето щом нямат мила?!

А то уплашено неистово мяучи
и търси в мене своя благодетел!
Нещастни срещи ли ще са и двете
или със мене то ще случи!


 10.07.2013 г. Драгойново

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??