16.01.2009 г., 22:36 ч.

Едно зрънце и чаша вино 

  Поезия » Друга
830 0 21

 

Под ципата на малкото зърно

се крие толкова любов голяма.

А от цвета на дъхаво вино

опива се светът за двама.

 

Едно зрънце от житен клас

посей и с него ще нахраниш

дузина гладни... В тъжен час

спомни си бледите им длани.

 

И с обич чашата вино допри

до чашата на своя близък.

И любовта ще заискри

между ви, като светъл изгрев.

 

© Криси Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??