8.08.2021 г., 19:24 ч.  

Едва ли 

  Поезия » Любовна
249 4 8

Ела пред здрач, тогава болката заспива,
звезди прелитат – мракът е чудесен.
Тогава съм добра и мъркам обичливо
и мека съм и топла – просто есен.

 

Ела пред здрач, в косите царевична свила,
в тревата ще е дъхаво и меко.
Луната балдахин с любов за нас разстила,
а ако има утре... Е така далеко.

 

Ела пред здрач и виж как розите сияят,
небе съблича облачни воали.
Ще дойде утрото и с него знам и краят,
Но ти ела! Ще дойдеш ли? Едва ли.

 

 

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??