10.12.2013 г., 22:22 ч.

Ех, младост 

  Поезия » Друга
374 1 4

 

 

         ЕХ, МЛАДОСТ

 

 

Ех, тази  сладка младост,

планински, буен водопад,

даряващ за очите радост,

а за душата ведрина и хлад.

 

И пътища безкрайни дири

дори и там, където няма,

младост ли е, не подбира

истина ли е, или измама.

 

За егото и разума изпитва

емоции и страсти, скърби

попиват съществото ти и питаш 

дали това пък не е мъдрост.

 

Онази тиха, кротка прошка

от дъното на чистата душа,

заслужена житейска брошка

мъдрее вляво на гръдта.

 

Приютила силата на младостта,

на его и разум дала в аванс,

по равно мъката и радостта,

в завършен душевен баланс.

 

Ех, беше младост непреклонна,

дори пред всеки миг суров,

припряна, луда, но изконно

създаваше и раждаше любов.

© Гинка Любенова Косева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??