10.07.2013 г., 11:43 ч.

Екзистенциално- 3 

  Поезия » Философска
335 0 0

 

Екзистенциално- 3 

1.

О няма я, Луната

във Звездният ми храм...

Дали е за Разплата?...

О, боже мой, не знам!...

 

Но тъжно е без нея

и също като сляп

с опипване живея

в абсурдният си Свят...

 

Началото и Края

му губят се в нощта...

... И как да я позная

щом срещна Любовта!...

 

2.

... Нека не говорим дълго,

че Животът тъй е кратък:

срещам те на някой ъгъл,

грабвам те... и тъй нататък!...

 

3. 

... А някога ще разберем ли в същност

причината на страшната зараза,

която Любовта превръща

ф-фатално лесно във Омраза!...

 

Коста Качев

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??