23.10.2015 г., 9:42 ч.

Емигрант 

  Поезия » Гражданска
271 1 0

                                                    

                                                            Емигрант

 

Да се чувстваш емигрант ти

в своята държава днес,

да не си спокоен за хляба на близките си

и да работиш и през деня, а и нощес.

 

Страната си красива аз обичам,

в вечна вярност и се вричам.

Тук са родени, тук растат моите деца,

това ли ще е примера ми отсега.

 

Да изоставя всичко мило, родно,

защото на някого така му е угодно.

 

Не съм избягал, не съм емигрант,

да забравил съм какво е ресторант,

и боря се за хляба всеки ден,

аз съм Човек, българин обикновен.

 

Много хора заминаха знам,

поеха в друга посока.

Обръщат глава, в очите им плам,

"другите" изпратиха ги там.

 

Не са ли и те българи като нас.

Защо е тази алчност и жажда за власт?

Нали там, където отиваме всички,

няма къщи, коли, жени и парички.

 

Не няма аз да стана емигрант,

макар да казват имал съм талант.

Ще остана и ще се боря в страната си родна,

това е истинска постъпка благородна.

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??