28.06.2009 г., 22:46 ч.

Епилог 

  Поезия » Друга
492 0 5

 

 

Полегнал във ковчега, чух

сонати от тъгуващи хлебарки.

С Отца и Сина, и Светия дух   –

в последна схватка и последна спарка.

 

Полегнал във ковчега, чух

печал в душата на палача,

но, тъй като съм сляп и глух,

хлебарките в съня ми плачат.

 

Полегнал във ковчега, чух,

че пееше ми дървоядът скръбно;

там някой шумно в мозъка ми плю

и някой шумно в храма пръдна.

 

Чух дяволи, чух ангели;

оргазмите на Демиурга чух.

Но всички музи са прегракнали

и грачи в мен Светият дух.

 

Накрая пукнах – Бог да ме прости –

в агонии с разгонени цикади.

Сам Господът – безкрайно милостив –

душата ми с памук извади.

 

© Ради Стефанов Р Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??