11.09.2010 г., 22:27 ч.

Есен на очакване 

  Поезия » Любовна
525 0 1

Силният вятър разбърква с ярост зелените клони.

Стар орех пропуква нещастен,

пропускайки слънцето помежду все още зеленото.

 

Вятърът есенен пречупва и моите сълзи.

Опитва да изкорени онази обич от мене,

която все още гори и понася ме нощем.

 

 

Любовтта ми...

Нима ще си отиде със жълтото мъртво на листата?

Не искам!

Нима ще бъде разнесена  с бурите морски?

Не искам!

Нима ще бъде отнесена с полета дружен на птиците?

Не давам!

 

 

По-добре така да остана,

неизлекувана, необичана и нежелана.

Не трябва сърцето да бъде излъгано.

Не бива!

Защото това ще е слабост.

Предателство в черно.

 

Когато есента пристъпва с любимите багри...

Когато отива си  лятото,

а аз да го пусна не искам

и нея да посрещам усмихната

сили нямам.

 

Тогава ти ще продължиш да живееш в мене,

защото не можеш да ми заповядаш да не обичам.

Защото знам, че ден ще дойде

и в топлата есен отново ще положиш уморено глава

на крехкото ми рамо.

 

Ще се завърнеш с дъжда, пречистен

и по-истински от всякога.

Ще ме обичаш така, както друга не можеш,

защото аз бях истинска.

И ти давах покоя...

© Деси Мандраджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Стар орех пропуква нещастен,

    пропускайки слънцето помежду все още зеленото."

    Заразителен оптимизъм на прага на есента!Поздрави!
Предложения
: ??:??