2.12.2020 г., 8:20 ч.

Есен - зима 

  Поезия » Пейзажна
193 1 1

За ноември дойде време

да си тръгне с есента.

Наметалото си взема –

наметало от мъгла.

 

С него той покри земята

и със студ се разфуча.

Облак прати в небесата

и дъжд леден заваля.

 

А като се налудува

тръгна яхнал ветрове

и намръщен негодува

недочакал снегове.

 

Те ще дойдат полетели

със декември, но кога…

Пухкави като къдели

блеснали от чистота.

 

 

Ще покрият нищетата,

дето дните ни гнети,

но пък радост за децата –

сняг с препускащи шейни.

© Ани Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Обичам твоите стихове. Присядам край думите и ги слушам с удоволствие. Те бълбукат, бълбукат и ме пречистват.
Предложения
: ??:??