27.06.2009 г., 16:11 ч.

Есенен трепет 

  Поезия » Оди и поеми
702 0 1

Есенен трепет

 

Есента, таз чародейна самодива,

земята кокетно преоблича.

Лято и зима в едно слива,

листа в мимолетна вихрушка въвлича.

 

Понася ги към слънцето горещо,

на нежни вятърни криле,

с целувка в огън да ги претвори,

в огнени бои да ги облее.

 

Река бистра жадно отпива

последната лятна топлина.

Изящни нишки разстила

на листата, отмарящи край брега.

 

Ромолящи есенни дъждове

трепетно земната плът обладават,

в сладострастия и нежни копнежи

дебрите й душевни удавят.

 

Ласкаво жарки лъчи

голите клони обгръщат.

Дървото в наслада мълчи,

без свян на лъчите отвръща.

 

Разтопена лава от чувства,

разлята на земната плът,

в небесния лазур се прелива,

с пламенна жажда очаква дъждът.

© Александра Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??