13.09.2009 г., 11:29 ч.

Есенен въпрос 

  Поезия » Друга
793 0 19

Есен моя, рижа, златокоса!
Решетарка-циганка в торбата,
лятото нарамила - го носи
някъде надолу по селата.

Шумките се сипят по земята –
всяка е един изсъхнал ден.
Тишина. Какво е тишината?
Гласове на тия преди мен.

Исках да я питам: аз какво съм
в тоя свят и във живота тоз?
Една голяма точка по въпроса.
А пък ти си другият въпрос.

© Райчо Русев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??