10.10.2021 г., 22:22 ч.

Есенна приказка 

  Поезия
867 4 12

Кой ваятел листата накипри
със пастели червено-кафяви?
Есента е наметнала дрипи,
като циганка млада се хвали,
на ръката й дрънкат мъниста,
от калината горска свалени.
Явор пръска опадали листи
тук и там с петънца във зелено.
Да си тръгнат ятата е време,
лед пролазва дори под тревите.
Неочаквана перла задремва
върху бузата спряла сърдито.
Взорът мрежи се, плачат очите,
от студа ще е лошият климат.
На лисиците рижи следите
ще напомнят вървеж по килима,
разпилян от прашец на брезите
като в някаква приказка снежна.
Тук и там попримигват звездите
и безследно в лилавото чезнат.

© Елия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??