4.09.2015 г., 13:50 ч.

Есенният септември 

  Поезия » Пейзажна
315 0 2

Прекрасният месец септември

потропа на всяка врата.

Показа, че е красив и обичащ

и омая всека душа.

Показа тучни поляни,

билки вълшебни, уханни цветя,

жълти, слънчогледови пити,

а в дървета вековни зелени

сладкогласна птица запя.

После с усмивка печална

повика облака бял

и дълго чаканият дъжд,

окъпа света засиял.

Как да не обичаш септември?

Как да не го харесваш сега?

Просто сърдечно кажи:

„Есен, добре си дошла!”

 

© Лиляна Стаматова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??