Сега е ред на птиците да си похапнат
орехови ядки.
Листата по земята са ги скрили
с жалостив покров.
До вчера са били високо
в клоните,
сега ги мокри дъжд
в ниския им ров.
Децата нямат време да тършуват,
за джобче от черупчестия плод.
На криеница с друго си играят,
търпението е за друг живот.
Сега е ред на птиците
и на гризачите да ги намерят.
Въпрос на бързина и остър ум.
Ще се подхлъзнем върху шумата -
обаче,
така ще ни напомнят, че са тук.
© Христина Комаревска Всички права запазени