2.10.2018 г., 1:06 ч.

Есенно отсъствие /Absent/ 

  Поезия » Пейзажна, Философска, Друга
433 0 2

Липса на огорчение. 

Кратък момент на притаен дъх.

Затворени очи.

Преглътната суета.

Цигарен дим в затворена стая. 

Завесите са свалени. 

Липса на сълзи.

Върху дървена маса  черен пепелник с фасове препълнен.

Стенен часовник - стрелките му не помръдват.

Останали във "12:00".

Времето не е спряло. Останало е.

Между прашните страници на книгите. 

Между безцветните ъгли на стаята. 

Между редовете на отминалия живот.

Липса на меланхолия. 

До библиотеката - малък рафт.

Върху него черно-бяла снимка запазена в кехлибар.

Недокосната от десетилетия. 

Отпечатък от миналото.

Липса на тъга. 

Спомен от стая.

Спомен живеещ във спомена. 

Липса на болка. 

 

Кратък момент на издишан цигарен дим.

Още един фас изгасен в друг. 

Чаша с отлежало червено вино.

Запалена камина.

Отворени очи.

Носталгична усмивка. 

Усмивка на самотник.

В ръката отворено писмо. Вече прочетено. Преглътнато.

И хвърлено в пламъците.

Липса на съжаление.

Само тежест в гърдите.

Липса на празнота.

Още една цигара беше запалена...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Нина Чалъкова Всички права запазени

Есенна меланхолия.

Не съм сигурна, че творбата се нуждае от заглавие.

Тя сама говори...

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Понякога няма нужда творбата от заглавие. Когато го писах, мислех единствено за думите и емоциите преплетени в тях! Благодаря за отзива, Стойчо!
  • Може и така!
Предложения
: ??:??