11.09.2022 г., 10:44 ч.

Есенно с преобладаваща облачност 

  Поезия » Строги форми
199 4 5

ЕСЕННО С ПРЕОБЛАДАВАЩА ОБЛАЧНОСТ

 

Не знам кога жетварят прекоси

полето – като щорм, и го съблече,

ръкойките разпускаха коси –

и чезнеха сред падащата вечер.

 

А котките наостриха уши...

Защо не чувам нищо – даже стъпки?

Но спъвам се сред аромат тръпчив

на брулените орехи край пътя.

 

Щурчетата – останали без дом,

преляха с вино тлеещия залез.

И дълго хоризонтът беше ален.

 

Поспрял се сред нивята мълчешком

и коленичил – като паднал ангел,

септември дири лек за всяка рана..

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??