17.10.2010 г., 20:23 ч.

Есента! 

  Поезия » Пейзажна
589 0 7

Гледам през прозореца

и виждам как зеленината

бавно в нощта

просто отива си...

По това познах -

есен е дошла,

най-богатия

и красив сезон...

 

О, есен златна, как да ти се възхитя!

 

Гледам и ти се радвам,

ти ни донесе това -

да можем по-силно да се

гушкаме и да ти се радваме.

Ти ни носиш и разходки

по красивите места,

за да можем ние бавно

гъбки да си съберем

и да има за тигана...

 

О, есен златна, как да ти се възхитя!

 

Също си удивителна с това,

че бавно сменяш въздуха

и ни подготвяш за това -

да се подготвим за люта зима

и за къщната топлина...

Носиш ни и всичко, което,

така ако го наречем,

ще кажем - златни улици

и пъстри простори...

 

О, есен златна, как да ти се възхитя!

 



© Ребека Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??