16.07.2020 г., 15:36 ч.  

...есента й някой друг обича. 

  Поезия » Друга
457 3 4

Като стара болка в бели дрехи,
вятърът на лятото засвети.
Птиците през плач на път поеха,
ронят златни сълзи класовете.

 

Маковете тихо догоряха,
изгаси ги любовта дъждовна.
Ден - врабец - присвит под мокра стряха,
недочакал срещата съдбовна,

 

с търсещите устни на момиче,
с мокрите целувки на липите,
с името й обич да нарича
и да я открива, сред тълпите.

 

Болка, от неискани съвети,
всяка все на нея му прилича...
Късно е, в косите с жълто цвете,
есента й някой друг обича.
 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??