2.01.2019 г., 10:16 ч.

Етюд с психолог 

  Поезия
1166 3 8

Скучно ли ви е мадам

или има нещо друго?

От това, което знам,

ми изглеждате съпруга. 

 

Нервно ли ви е мадам

или има нещо друго?

Тук сте със или без срам,

без вина, но с малко лудост.  

 

Гневно ли ви е мадам

или има нещо друго?

Някакъв несбъднат блян

или нечия надутост?

 

Тъжно ли ви е мадам,

може би си заслужава?

На луксозния диван

нищо скрито не остава. 

 

Трудно ли ви е мадам,

нещо друго да съзрете

от романа, в който вам

са пленили боговете?

 

Чудно ли ви е мадам,

че решение няма?

От това, което знам,

тегобата е в замяна...

 

 

 

© Диди Генова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??