9.12.2011 г., 21:37 ч.

Евридика 

  Поезия
801 0 1

Когато ме разкъсва хищно

нощта на хапки самота

и дефилират шумно, пищно

умора, гняв, обида, суета.

 

Когато дъвча бавно, ядно

останал фас от минал ден

и киселият вкус на гладно

разяжда добротата в мен.

 

Когато плувам в гъста завист

и блатото потъва в мен,

когато остря своята ненавист

като стрела за утрешния ден.

 

Тогава слез във дълбините

на моя хладен нощен ад

и тихо запали ти светлините

над път за връщане назад.

 

Защото твоята лира е най-нежна

и твоят поглед най-зелен,

и носиш с себе си надежда

във утрешния топъл ден.

 

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??