Пътят, е далечен.
Пътят, е дълъг –
за някои, дори,
е безкраен.
За мен –
със загадки е пълен
и с хиляди...
С хиляди тайни.
Безбрежното чувство умира,
загубено нейде –
незнайно.
А слънце огрява всемира
с потоци от пламъци нежни.
Обвива със свойта стихия –
безбройни,
безбройни надежди.
© Бостан Бостанджиев Всички права запазени
ама вече бостана,
засях го с подправки -
не с тучни треви...
за туй, че сама
под стихът ми застана -
от мене сърдечен привет,
приеми!