1.12.2010 г., 14:24 ч.

* * * 

  Поезия » Бели стихове
797 2 2

Невероятно! Сякаш сянка. Сякаш прилеп,

         сърцето ми прегази,

         без да пита.

         Кръвта ми избледнява като спомен.

Умирах в асфалтовия аромат

         на пътя.

         Пред мен, зад мен

         е болка.

Конете ни са гладни! Зная!

         Глождят скоростта.

С копито къртят всеки километър.

И синята стомана от очите им

         забива се без жал в зенита.

     Умирам с лятото.

       С пролетта се раждам.

В кръвта ми е

         асфалтовият аромат на

                                         пътя.

© Орлин Будинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??