3.01.2008 г., 10:27 ч.

Фадо 

  Поезия » Друга
1177 0 7

 

 

 

Пееше ли тя, пееше,

там, по лисабонските брегове,

шумът на вълните,

звукът на португалската китара...

... и нейният глас. Фадо.

 


Луд беше, полудял,

откак чу гласа й ангелски,

докоснати от Бога гласни струни,

целунати от божествена сила думи.

 


Тъмна и тъжна музика беше тя,

изтъкана от страстта и сълзите на нощта.

Музика красива, музика божествена,

що за фадо бе това?

 


Фадо,

ах, тази музика,

ех, този глас,

 

сън и мира не му дава, щом я чуе в захлас.


Таз божествена китара,

тези струни, този глас

докоснаха душата остаряла

и дадоха й сили завчас.

 


Пееше ли тя, пееше,

там, по лисабонските брегове,

шумът на вълните,

звукът на португалската китара...

... и нейният глас. Фадо.

© Бианка Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??