14.03.2013 г., 12:37 ч.

Факла 

  Поезия » Гражданска
808 0 1

Вятър разпали поредната факла

и вместо промяна довея печал.

Тази безпомощност, дните съсякла,

преля в нетърпимост и миг, загорчал

 

от недоволство, невяра, нелепост;

непримирение, слабост и мъст;

нейде подтискана мъжка свирепост

на крах, отчаяние, свидност и кръст.

 

Огън и болка, протест и безпътност;

пестниците свити и кървав наплат,

могат ли още изтрая на смътност?

Къде са стрелките на тоз циферблат?

© Дияна Ханджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??