Стани, Апостоле, виж ни -
не хора, вълци сме станали,
отрекли се от Всевишния,
за Дявола сме се хванали.
Деца убиват децата,
старци ровят в боклука,
а ние като говеда
си траем и не ни пука.
И чуй, Апостоле, слушай -
народни песни не пеем,
затънали сме до гуша
във чалга и се гордеем.
Децата вече не знаят
Апостол какво означава.
Не теб, Василе, познават,
а другия с повече слава.
Балканджи Йово отдавна
продаде своята Яна,
всъщност сама избяга
разголена и пияна.
А коя беше тази Райна
и къде си развява байрака,
Коцето я заряза,
сега кой ще й тури знака.
Вапцаров, Ботев и Вазов
са улици и отбори.
Блатечки и Карамазов
са новите ни герои.
И будители вече няма,
а Паисий е някакъв чичко,
във глобалната медийна яма
Биг Брадър вижда всичко.
Момичетата проституират,
момчетата се мутреят,
простаците просперират,
престъпниците беснеят.
Спи, Дяконе, не изправяй се!
Страшно ще е да видиш -
жална ти майка България
и за какви гяури погуби се!
© Зорница Петровска Всички права запазени