18.06.2008 г., 7:42 ч.

Филигранено 

  Поезия » Любовна
496 0 15
Когато изгревът порозовее едва-едва,
лице поруменее в разцъфнал розов цвят,
усмивка доловимо улови мига
и очи на млада вакханка заискрят -
тогава пристъпяй смело в оазис-мечта,
синеещ се като пролетен синчец,
с рисунки - филигранени листа,
поена стихосбирка със финес,
тактувана с любов по нотен лист,
с прерязващо сърцето острие,
стрелец на кон ли - със опънат лък
и скрит въпрос - ярко зазидaл...

Тогава...
Сякаш грозд, надвесен от лозница,
загадъчно погалва ми лицето...




© Мариола Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??