Гара
Двама вървят по мрачната гара,
mред тях пуши парният влак,
двамата вървят, но без вяра...
Момиче и момче вървят рамо до рамо,
но искат да останат заедно само,
двамата минаха покрай мен,
хванаха техния влак
за по-хубавия ден...
Небето е посивяло,
завива ги с меко одеяло
и така заспиват на зелените листа
двамата – прегърнати в нощта.
Двете мили души,
заедно една до друга,
ронят тъжните сълзи
на клетите им съдби...
Деян Иванов 24.02.08
© Деян Иванов Всички права запазени