14.05.2010 г., 21:11 ч.

Гара "Разпределителна" 

  Поезия » Друга
500 0 6

                                   ГАРА  "РАЗПРЕДЕЛИТЕЛНА"

 

 

                                  Дните се влачат – протрити вагони

                                  от стария влак – захвърлен в музея.

                                  Идва малката спирка в живота неясен,

                                  маркиран от бясната скорост, която

                                   минира изморената вече човечност.

                                   Защо ли ме вика оня поглед на мама

                                   и лудата пролет, вечно млада и дива,

                                   като някаква страст, забравена вече.

                                   Къде ли? Кога ли? Защо ли? Не знам.

.                                  От кръстопътните нощи спомен остава.

                                   Без връщане, пътят все пак продължава.

                                   Изправя се зид очукан - бил е бетонен.

                                   На него грее надпис от живот монотонен:

                                   "Гара Разпределителна"– товарен експонат,

                                    с делници - без празници, без лукс и суета.

                                    С какъв багаж  ще продължиш и накъде сега -

                                      това е Изборът - наричат го Съдба.

 

                                                                Wali. (Виолета Томова)

 

 

© Виолета Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??