11.07.2007 г., 14:37 ч.

Гаснещ огън 

  Поезия
601 0 3

01.10.2005


Колко много имам да ти кажа.

Много искам с теб да споделя.

Колко яростно в мен напират,

никому неизказани слова.


А трябваше да бъда безразлична -

към теб, към чувствата, към любовта.

Но абсурдно и наивно е да го отричам,

едва ли ще те загърбя трайно, някога.


Бих могла да те обичам с години.

Способна съм на тебе да се посветя.

С ясното съзнание, че не е редно,

че вероятно много скъпо ще платя.


Навярно чувал си, навярно знаеш,

колкото и банално да звучи -

силният огън и при буря се разгаря,

слабият и от полъх се гаси.

© Виолета Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??