22.10.2023 г., 14:32 ч.  

Гладът 

  Поезия » Гражданска
378 0 0

Тъжно ми става като гледам

как тук и в Африка гладуват,

зарад чужда слепота страдам,

за друг свят тез хора жадуват!

 

Много в излишества тънат,

някои даже милиарди имат,

не виждат как други гинат,

даже още повече те взимат!

 

Ненаситен, алчен е човекът,

егоизмът може да го погуби,

ще изчезне ли в света навеки,

или брата ще почне да люби!?

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??