Oct 22, 2023, 2:32 PM  

Гладът 

  Poetry » Civilian
379 0 0

Тъжно ми става като гледам

как тук и в Африка гладуват,

зарад чужда слепота страдам,

за друг свят тез хора жадуват!

 

Много в излишества тънат,

някои даже милиарди имат,

не виждат как други гинат,

даже още повече те взимат!

 

Ненаситен, алчен е човекът,

егоизмът може да го погуби,

ще изчезне ли в света навеки,

или брата ще почне да люби!?

© Георги All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??