6.09.2023 г., 9:20 ч.

Гларусът 2 

  Поезия » Философска, Гражданска
171 2 1

                                        Гларусът 2

 

 

Здравей морска птицо, отново те видях

и ти ме позна и ми помаха с крила.

В моят роден град аз скоро те съзрях,

а сега си при морето, в твоята среда.

 

Ти подари на морето перо от своето крило,

а то моето море ми го изпрати за награда.

Морето и ти красива птицо сте в творчество,

моето творчество за душата ми е наслада.

 

Дойде септември, за жалост лятото свърши,

но спомена за теб и морето остава в мен.

Една история за море, гларус и момче не завърши,

тя продължава, бленувана мечта ден след ден.

 

Довиждане не сбогом казвам на морето,

сега си бурно и шумно, сиво и мрачно е небето.

Помахвам ви с ръка, с усмивка и малко тъга,

ти ми изпрати Голяма вълна', знам че ме разбра!

 

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??