Гларусът 2
Здравей морска птицо, отново те видях
и ти ме позна и ми помаха с крила.
В моят роден град аз скоро те съзрях,
а сега си при морето, в твоята среда.
Ти подари на морето перо от своето крило,
а то моето море ми го изпрати за награда.
Морето и ти красива птицо сте в творчество,
моето творчество за душата ми е наслада.
Дойде септември, за жалост лятото свърши,
но спомена за теб и морето остава в мен.
Една история за море, гларус и момче не завърши,
тя продължава, бленувана мечта ден след ден.
Довиждане не сбогом казвам на морето,
сега си бурно и шумно, сиво и мрачно е небето.
Помахвам ви с ръка, с усмивка и малко тъга,
ти ми изпрати Голяма вълна', знам че ме разбра!
© Валентин Миленов All rights reserved.