24.02.2007 г., 13:02 ч.

ГЛУХ 

  Поезия
718 0 0
Ако не можеш да чуеш
как птиците пеят,
ако не можеш да литнеш
със тяхната песен на юг,
ако не можеш сърцето си
ти да накараш
със тях да запее
на глухата мъка напук,
то заслужаваш ли
въобще да живееш,
щом от най-глухия
ти си по-глух?

Ако не можеш в душата си
пролетта да посрещнеш със песен,
да приютиш със усмивка
във себе си топлото слънце,
то кой ще те чака тогава освен
мрачният, глухият студ?

© Теодора Пенева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??