Отгледах си змия в пазвата.
А беше змийче невинно, малко.
По сухите скали лежеше.
Прибрах го вкъщи, у дома.
Треперих за здравето му...
Хранех го с мляко всеки час.
По лекари го водех!
За него плаках аз!
Завивах го, тешах го
и обичах истински!
То беше радост в мойте дни!
Накрая с отрова ме дари...
© Хари Спасов Всички права запазени