28.01.2013 г., 6:27 ч.  

Гневът на боговете 

  Поезия » Философска
1577 0 13

 

 

Когато Бог, когато Бог,

разсърден, бъчви затъркаля

и от небесния чертог

излее с кофи свойта ярост,

 

в стени от дъжд, в стени от дъжд,

върху страдалното ни пипе

навярно иска отведнъж

да ни накаже и съсипе.

 

За сторен грях, за сторен грях,

земята своя да залее

и сред настъпилия крах

избраните да оцелеят.

 

Когато тук, когато тук

водата шумно се оттегли

и грейне слънцето, напук

на предсказанията черни,

 

над земен рай, над земен рай,

Бог тънки мрежи ще замята

повторно с Ева и Адам

под ябълката със змията.

 

И пак от грях, и пак от грях

човечеството ще възкръсне.

Забравило то що е страх,

ще се множи със памет къса.

 

И все така, и все така

със повтаряемост циклична

върху главите ни река

Бог ще излива и пречиства.

 

© Иван Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??