25.02.2018 г., 16:37 ч.  

Гоблен в зелено 

  Поезия » Пейзажна
1615 8 36

 

 

Някой е минал през тази гора,

глуха до вчера и снежна,

и с теменужки и птичи пера

той нарисувал е нежност.

 

Пъпките в клоните вече цъфтят,

пили нектар от небето.

Пак с разноцветна нега ще блестят

гиздави плодни дръвчета.

 

С вяра родените млечни треви

всичко в зелено бродират.

Сякаш земята ни слънце пови

и със усмивка полира.

 

Облачно рехав магичен дъждец

в унес с авлигите пее.

Те са роднини на всеки врабец,

свикнал и в сняг да живее.

 

Но е събуден бъбреца капчук,

морзова истина срича:

Тя е навсякъде, вече е тук,

студ от сърцата съблича.

 

© Мария Панайотова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Моя пролет »

4 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??