12.03.2016 г., 18:57 ч.  

Годишните времена в живота ни! 

  Поезия » Философска, Гражданска
698 0 0

ГОДИШНИТЕ ВРЕМЕНА В ЖИВОТА НИ!

 

1. В зимния и мрачен сезон, тялото ни е тъй студено,

иска ни се да да ни гушнат, за да почувстваме топлина.

И когато това се случи, ето в нас всичко е променено,

очи доволни, искрящи веднага излъчват ярка светлина.

 

2. Ето настъпи и пролетта и вие даже "цветчета" сте дали,

тоест на живота истинската сладост сте усетили и разбрали.

Присъствие, докосване и всички други житейски салтанати,

"разбира се", че не може и дума да става за някакви обрати???

 

3. Летните, слънчеви лъчи, през нас се пречуват и ни обгръщат,

на радостта, както и житейската ни хармония те отвръщат.

Радваме се и ние двама от горе до долу един на друг,

като че ли ни е за първи път, и правим всичко на света напук?

 

4. Есента, със своите жълти отенъци, започва да се отразява,

доброжелателна... започва, с каквото може да ни помага?

Виждаме, че вече нямаме какво един с друг да си кажем,

освен пътя на всеки един от нас взаимно да си покажем?

 

5. В късната есен, всеки потресен и насаме,

стига до дилемата... А сега... Накъде?

 

Извод: Не сме подготвени за всичките "сезони",

ще минем на полусезони?!

Ако някой ги споделя,

тя/той ще ви/ни... догони!!!

 

Виена 10.03. 2016 19.42мин.

© Маестро Митко Хаджиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??