23.11.2007 г., 8:49 ч.

Голата истина 

  Поезия » Гражданска
927 0 3

Защо ли някак е различно, когато чуеш пак лъжа?

Преди от болка си умирал, а сега не ти и пука за това.

Не ти и прави впечатление, когато някой ти говори зад гърба.

Завиждат и злобеят всички. Вече никой не помага ей така,

а само гледа те във джоба - да свие някой лев, да е на кяр*,

да сипе в чашата ти капчица отрова, да те разкъса като хищен звяр.

Такъв е днес животът, драги ми приятелю. А казват - щял да става по-добър.

Не вярвам аз това да стане някога, защото всеки носи във душата си сатър.

 

*** 

*кяр - полза, изгода

© Румяна Неделчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??