23.01.2014 г., 22:47 ч.

Горчивина 

  Поезия
848 0 12

 

Във тъмното ме сепна

горчива тишина

и нищо не усещам,

освен горчивина.

Кажи, че няма нищо,

че всичко е наред...

Разравям пепелище

с измъчени ръце.

Навярно търся тебе –

най-мъдрия човек,

с очи да ме погледнеш

и с глас да ми речеш:

"Хей, нищо лошо няма!

Това е просто дим

от неразумен пламък.

Свикни и си прости."

 

Кажи ми го, за Бога,

на тебе ще повярвам!

На себе си не мога.

 

© Валентин Евстатиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??