22.07.2009 г., 10:35 ч.

Горчиво щастие 

  Поезия » Философска
433 0 5

Денят му обещавал сладост лепкава,

с която жажда нова се усилва.

Човек жадувал по-голямо щастие,

и бягал от химерни блянове, кошмарни...

Светът му обещавал вечност някаква

и своите възможни нови кълнове.

Човек жадувал по-голямо щастие

и търсил в раковина своето пристанище...

Дъждът му обещавал сладостно мълчание,

в размити цветове неизличими.

Човек жадувал по-голямо щастие,

горчиво, но на себе си с любов прощавал...

© Мариола Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??