6.09.2023 г., 12:53 ч.

Гордост 

  Поезия » Гражданска
529 2 6
Гордеем се със личности велики,
а те дали с нас биха се гордяли?
Гласът им още чува се, а ние, тихи,
жъним бурите, които сме посяли...

Живеем си така, от ден до пладне,
търпим и нетърпимото дори...
На всеки стъпваме, когато падне,
забравили сърца, добро, души...

Разчитаме на чужда помощ все,
забравили, че всичко се заплаща...
Мечтите ни са със обем на портмоне,
и плюем орисията си страшна...

Завиждаме, страхуваме се, вием,
но мълчешката във безмълвен бяс -
Утеха са героите ни, с тях се гордеем ние,
но те, те как ли чувстват нас?...

 

19.02.2023.

 

Честит празник. 

 

 

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??