20.04.2012 г., 0:07 ч.

Горянин 

  Поезия » Друга
571 0 1

В хралупата на старата ела

на завет вътре мама ме родила.

От този миг зелената гора

е моят дом. От нея черпя сила.

 

Една бреза ме буди призори

с роса от свойте листи закачливи.

По пладне пея с птиците добри,

вечерям с бързоноги самодиви.

 

За мене знаят пътник и билкар.

С овчари търсим изворите чисти.

Тук всеки дънер е добър другар,

пристъпвам сред къпините-мъниста.

 

В гората пазя всеки лист и цвят,

край мен сърни и зайчета играят.

И щом напусна този хубав свят,

пак тук, в гората, ще ми бъде краят!

 

© Теменужка Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ти, че прочете! Изглежда тук не четат непознати автори...Благодаря за добрата оценка!!!
Предложения
: ??:??