9.03.2014 г., 16:03 ч.

Госпожа Самота 

  Поезия » Друга
516 0 3

Госпожа Самота

 

Уважаема госпожо Самота,
не сте ли нагла в свойта суета
мислите ми да сушите,
чувствата ми да рушите?

 

Не сте ли нагла, тъй неканена,
в моя дом, със студ нахранена,
от моя стол, тъй собственически,
да ме гледате владически?

 

О, да! И стойки ми чупете
и като дете се нацупете,
и тропнете ми със крак,
и въздишайте! И пак! И пак!

 

О, да! Мила моя, разходете се!
В мойта къща настанете се!
Всичките си дрипи постелете,
всичките си вещи донесете!

 

Нали ще ставаме приятелки?
На дома ми - наемателки...
Общи ще са ни и дрехите,
и падовете, и успехите!

 

И в сънищата ми дори
обичта ви ще гори!
И на таблото на колата
си издълбайте имената!

 

И в дневника ми, даже,
химикалката ви да намаже,
на всяка страница, каренце,
люта драма... и лекенце!

 

И четката за зъби ли? Защо пък не?
Да застана ли на колене?
Дълбок поклон да ви направя?
О, моля ви се! Ще се справя!

 

Госпожо, чуйте ме добре -
моят образ няма да умре.
И с вас сега ще се разправя!
Всяка ваша дума ще забравя!

 

Я, вземайте си дрехите
и юрганите, постелите,
и гримовете, реквизита -
свърши вашата визита!

© Румяна Йорданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??