26.01.2017 г., 0:07 ч.  

Гост 

  Поезия » Друга
908 0 7

                            Гост

 

Днес реших да навестя приятел стар.

Ей така, без никаква причина.

Ще се отбия с някой малък дар,

просто малко да почина.

 

Надявам се да се зарадва,

и да ме покани в своя скромен дом.

Не искам нищо да ми дава.

Стига чаша бира и добрия тон.

 

Да си припомним времената стари,

да се посмеем двамата в нощта,

да споменем заминали другари,

да простим отминали неща.

 

После думите ще оредеят,

трета ще е тишината.

Чашите последно ще долеят

стъпките по стъпалата.

 

И по пътя си към нас

аз ще съм един мечтател,

подкрепян тихичко от глас:

„Имам аз един приятел!”

 

 

 

 

 

 

© Георги Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??