23.10.2011 г., 7:54 ч.

Градината на моята душа 

  Поезия » Философска
737 0 1

 

 

 

ГРАДИНАТА НА МОЯТА ДУША

В градината на моята душа
цветята пролетни слана попари.
Градината на моята душа
зелена бе, но гръм разсече 
там липите стари.
В градината на моята душа 
замлъкна песента на славея.
Градината на моята душа,
едва разцъфнала, надеждата 
оклюма, без водата напоителна
да ù даде живот и да я вдигне
към нови, светли хоризонти...
Всичко вече е притихнало
и никъде не вижда се пътека,
която да ме отведе до нови,
цветни, дъхави селения,
където той, Човекът, брат е на Човека...
Градината на страдащата ми душа
не искам в бурени да се обвие... 
Господи, на теб се моля -
без сили вече съм. Спаси ме! 

2011-05-02

© Хрис Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Потърси ги в себе си... Поздрав сърдечен и искрено благодаря!
Предложения
: ??:??