28.11.2022 г., 17:43 ч.  

Градът ще се събуди засиял 

  Поезия » Пейзажна
587 8 13

И тази нощ градът ще спи, и глух
ще е, щом тихо вятърът засвири
и нежно ангелите снежен пух
ще сипят върху старите чимшири.

Ще накривѝ коминчето калпак,
цветя от скреж ще цъфнат по стрехите.
Врабецът ще попита с цвъркот: —"Как,
възможно е? Къде ли дворът скрит е?"

Ще скрие мръсотия, локви, кал
снегът, вървящ на котка по следите...
Градът ще се събуди засиял,
по детски чист, игрив и любопитен.

От клоните на старите елши
по улиците звезден прах ще пада...
Дано пречисти нашите души
и ни измоли милост и пощада.

 

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??