7.12.2018 г., 17:20 ч.

Грехът на птиците 

  Поезия
1015 6 11

...Но защо ли тогава нещо тук ни боли,

щом ги видим да литват в простора –

да не би да ни спомнят, че и ний сме били

от рода на хвърчащите хора?...

 

                         Валери Петров

 

 

Дали сънуват своя полет нощем,

заспали под завесата на мрака

или летят в небето топло още,

жадувайки в гнездото да ги чакат?!

 

Те нямат власт над времето съдбовно,

но някак странно то ги приютява.

Летят и пеят над земя греховна,

докато легнат в нейната жарава.

 

Какво ли търсят долу – сред искрите –

храна за уморените си песни?!

Заспиват птиците, а във душите

остават сънищата им небесни...

© Симеон Ангелов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??