Грешна е земята, грешна,
доброто загубило е свойта сила,
въздухът осквернен е до небето,
обичта човешка не е мила.
Хората търгуват със лъжата,
изпълнени са със златолюбие,
губят душите си в пиршествата
и мразят всяко целомъдрие.
Едни от бедност, от мъка пъшкат,
други мира от богатства нямат,
трети от преяждане се тръшкат
и само лъжат и само мамят.
Ври от грехове света, клокочи,
доброто е като забравен сън.
И колко много мътни потоци,
са засипали домовете ни отвън.
Политици, министерства и престоли,
заслепени са от преходната власт,
не чуват как, майка с дете се моли,
къшей хляб да имат, в този час.
Грешна е земята, грешна,
свива се сърцето ми от безсилие.
Моля се доброто да ни срещне,
и над лошотията да се извисим!
© Миночка Митева Всички права запазени